2016. október 19., szerda

Morzsák az igazságról


Elengedés. Te döntöd el mit engedsz meg magadnak.http://oriah-morzsai.blogspot.ro/2013_11_01_archive.html  (Jéé egyforma a bloghátterünk!)
Érdekes, mert nem lehet konkrétan megmagyarázni az embereket. Persze próbáljuk azonosítani őket bizonyos tulajdonságok alapján. S valóban igazunk is lehet a részletekben, de csakis azokban ugyanis a valóságtól, az igazságtól a részletek nagyon távol állnak. 100 szem sem bírja ezt ésszel felfogni és nem is lehet, mert az igazság összetett, az igazság nem egyértelmű. S ez a pólusaink váltakozásából ered. Bizonyos helyzetekben pozitívan másokban meg negatívan reagálunk, mert valamiért ez van a levegőben. Elmerenghet sokszor az ember, hogy mi miért történik, de a válasz ahogy az egyik versemben is megírtam:" nem egy mű, látható dolog,
mert fékezhetetlen és tehetetlen hurok. Amit tanulok szabályozni,
de ahhoz még sokszor kell bálozni,
ha esetleg mégse tudok változni
el tudjam fogadni."
Sok rétegünk van, mint a hagymának és mikor azt hisszük tudjuk mi az ábra kicsúsznak a dolgok a kezeinkből, mint a szappan.

Ebben én is benne vagyok, mert senki sem kivétel! Nem hiszem azt, hogy van az az ember aki korlátlanul minden és mindenki előtt ugyanaz marad, mert mindenkinek ott egy munkahely, ott egy banánhéj amin akarva akaratlanul elcsúszik. Az ember természete ilyen hibás, de a törekvése és gondolkodása fölülírhatja a hibáit és kiemelheti őt minden hátrányból és balsorsból. A meghunyászkodás egyfajta tehetetlenség is. Nem sunyi attól még valaki, aki lenyel egy békát. A túlélés szempontjából sokak számára ez alapvető. A harsány emberek akik ujjal mutogatnak nem feltétlenül bátrabbak "csendes" társaiknál csak éppen nem függenek másoktól és általában az anyagiak miatt is megengedhetnek maguknak sok mindent. Bármekkora is a szájuk ők sokkal butábbak, mert nem látják át mi történik. Azt hiszik, hogy a ranglétrán állnak, valójában minden csak nézőpont kérdése.
Hogy néha ki van fenn és ki lenn ez változhat, de van ami nem változik és ez az emberség. Csak az számít, hogy ember légy s ne a világnak próbálj megfelelni csak magadnak, ennyi bőven elegendő.
Minden embert fogva tart egy lánc, ami lehet a büszkeség, lehet a félelem, vagy olyan láncok is amit nem lát át, mert mások hazugsággal kötötték össze. Az első lépés a láncok észrevétele, majd a folyamatos elszakítása. S ha eljön az ember életében a lehetőség a felszabadulásra mindent megváltoztathat és úgy élhet ahogy akar.



  Részlet a Tudás fája című könyvemből. Ha több gondolatot és verset szeretnél olvasni tőlem írj privátban vagy ide kommentálj meg látjuk mit tehetünk... :) Az első jelentkezők még ajándékban is részesülhetnek!


http://www.irodalmijelen.hu/2016-apr-11-1143/kortars-versdialogusok-az-irodalmi-jelen-kolteszet-napi-versosszeallitasa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése